World Down Syndrome Day – History, Significance&Facts: вчителька-методистка Ліпкан О.В., 10-Б, В класи

Всесвітній день людей із синдромом Дауна/World Down Syndrome Day – History, Significance, and Facts.
Цього дня проводиться безліч подій та заходів, спрямованих на благополуччя та включення в суспільство людей з таким синдромом.
Ми теж не залишаємось осторонь і хочемо Вам розповісти міфи про синдром Дауна.
Проєкт підготували здобувачі та здобувачки освіти 10-Б та 10-В класів Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під керівництвом кураторки Ліпкан О.В.
Синдром Дауна – генетична випадковість, дитина з синдромом Дауна може народитися в будь-якій родині.
В Україні кожного року з’являється до 400 таких дітей. Діти з синдромом Дауна повільніше розвиваються і пізніше своїх ровесників проходять загальні етапи розвитку. Але все компенсується добротою, щирістю і безпосередністю, які вони випромінюють у світ.
Тому їх називають «дітьми сонця».
Дітям з синдромом Дауна не потрібні ліки та медичне обладнання.
Для їх інтелектуального розвитку необхідні лише заняття з педагогами за спеціальними методиками, які враховують особливості їх сприйняття.
Вони не тільки здібні до навчання, а ще й дуже талановиті: можуть стати художниками, або інженерами, бо вміють концентруватися на одному завданні тривалий час.
Багато з них може освоїти професію, досягти оптимальної якості життя і опікуватися собою без зайвої допомоги. Людина з синдромом Дауна може здобути вищу освіту, влаштуватися на роботу, мати сім’ю. Але завдяки помилковим стереотипам вони часто стикаються з ворожістю та нерозумінням і тому вимушені бути в ізоляції. Через відсутність достовірної інформації про синдром тисячі родин змушені боротися за гідне майбутнє своїх дітей, відчуваючи неприховану антипатію оточуючих.
Ці діти потребують нашої допомоги, любові, розуміння та взаємної поваги.

Тримаємо освітній фронт!
Віримо у Перемогу України!

Центр комунікації