Випускники ліцею, які перебувають за кордоном складатимуть НМТ-2023 у 21 країні світу

Випускники і випускниці Украінського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 2023 року, які перебувають за кордоном, матимуть можливість скласти національний мультипредметний тест (НМТ) щонайменше у 21 країні світу.
Про це офіційно повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, за результатами перемовин з міжнародними партнерами України.
За інформацією УЦОЯО наразі підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ в Австрії, Азербайджані, Болгарії, Великій Британії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Португаліі, Румуніі, США, Фінляндії, Франції, Чехії і Швеції.
Під час додаткової сесії учасники зможуть пройти НМТ-2023 в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.
Водночас перемовини з окремими закордонними установами й організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, ще тривають, через що в УЦОЯО сподіваються, що кількість локацій, де відбуватиметься НМТ-2023 зросте.
Під час реєстрації на НМТ вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.
Попри те, що перелік міст для проходження НМТ-2023 може стати дещо більшим, в УЦОЯО радять вступникам не зволікати з реєстрацією. Натомість просимо вступників найближчим часом вибрати із запропонованого переліку місто.
Якщо пізніше з’явиться більш зручна для вас локація, ви зможете до 7 травня включно змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до вашого місцеперебування під час проведення НМТ населений пункт.
НМТ-2023 за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

Тримаємо освітній фронт!
Україна Переможе!

Центр комунікації