ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ Професору КУЗЬМенко Юрію Юрійовичу

Украінський медичний ліцей Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлює щирі співчуття рідним, близьким, колегам з приводу смерті Кузьменка Юрія Юрійовича – відомого анатома, талановитого вченого, лікаря і педагога, професора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

10 травня 2022 року після тривалої хвороби зупинилося серце доктора медичних наук, професора кафедри описової та клінічної анатомії, викладача ліцею (1993-1996рр.)
Юрія Юрійовича Кузьменка.

Юрій Юрійович Кузьменко пройшов в Університеті шлях від асистента до професора кафедри.
Вищу медичну освіту він отримав 1992 року в Київському медичному інституті імені О.О. Богомольця. 1992 року – асистент, з 2000 р. – доцент, 2018 р. – професор кафедри анатомії людини. У 1999 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Мікроциркуляторне русло червоподібного відростка людини в пренатальному періоді онтогенезу». У 2013 році захистив докторську дисертацію на тему «Морфогенез нирки при діїендогенних та екзогенних чинниках в експерименті».
Автор та співавтор понад 100 наукових праць, 5 авторських свідоцтв та 24 методичних розробок до практичних занять з анатомії людини. Був членом спеціалізованої вченої ради при Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця та членом Апробаційної Ради «Морфологія».
За багато років сумлінної праці Юрій Юрійович здобув глибоку і щиру повагу колег та співробітників. Кафедра описової та клінічної анатомії втратила досвідченого анатома, талановитого вченого та педагога, доброзичливого товариша та наставника молоді.

Для всіх нас Юрій Юрійович назавжди залишиться відданою патріоткою Альма матер, тією, хто завжди захищав та підтримував розвиток української медичноі освіти і науки, допрофесійноі підготовки на медичні спеціальності.
Висловлюємо
найщиріші співчуття
рідним, близьким, колегам покійного.

Вічна пам’ять.

Спільнота Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця