Учениця 11-Г класу ліцею Сотник Ірина перемогла у конкурсі асоційованих шкіл ЮНЕСКО

Секретаріат Національної Комісії України у справах ЮНЕСКО висловлює вдячність за організацію участі учнів Українського Медичного Ліцею
Національного Медичного Університету Імені О.О. Богомольця у Всеукраїнському творчому конкурсі «Здорова планета, здорова людина ‒ спільна відповідальність, спільні зусилля: мій образ майбутнього» серед учнів Асоційованих шкіл ЮНЕСКО (https://unesco.mfa.gov.ua/spivrobitnictvo/merezha-asocijovanih-shkil-yunesko) та щиро вітає ученицю Ліцею Сотник Ірину, яка була відзначена призом Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.
Урочиста церемонія нагородження відбудеться 25 січня об 11.00 в приміщенні Міністерства Закордонних Справ України за адресою м.Київ, вул.Михайлівська 1.

Довідково:

В Україні функціонує Мережа асоційованих шкіл ЮНЕСКО, до якої входять 78 шкіл із різних регіонів. Серед них є школи-дитячі садочки, середні загальноосвітні школи, спеціалізовані школи з поглибленим вивчення іноземних мов, гімназії, ліцеї, професійно-технічні училища. Членство базується на твердій прихильності шкільного керівництва та громади просувати ідеали та цінності ЮНЕСКО шляхом посилення гуманістичного, етичного, культурного та міжнародного аспектів освіти.
Асоційовані школи ЮНЕСКО сприяють просуванню цілей ЮНЕСКО, розробці інноваційного навчального контенту і методів навчання, а також співпрацюють з іншими членами мережі ЮНЕСКО. Усі члени здійснюють мультидисциплінарні проєкти, пов’язані з розбудовою миру та правами людини, сталим розвитком, глобальним громадянством та міжкультурною комунікацією у навчанні. Асоційовані школи ЮНЕСКО в Україні беруть участь у міжнародних освітніх проєктах; розвивають молодіжну і дитячу дипломатію; вивчають і відзначають пам’ятні дати ООН; проводять міжнародні семінари, конференції, фестивалі, літні табори.
Програма асоційованих шкіл ЮНЕСКО була започаткована з метою забезпечення якісної шкільної освіти, націленої на реалізацію проєктів для підтримки знань у галузі прав людини, демократії, міжкультурних зв’язків та захисту довкілля в системі ООН у 1953 році. Наразі є понад 11 500 Асоційованих шкіл ЮНЕСКО у 182 країнах-членах.
https://unesco.mfa.gov.ua/spivrobitnictvo/merezha-asocijovanih-shkil-yunesko