Термін дії СOVID-сертифікату буде скорочений

Міністерство охорони здоров’я планує ухвалити рішення про скорочення терміну дії СOVID-сертифікату про вакцинацію з 1 року до 9 місяців.
Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.
За його словами, відповідне рішення може бути ухвалено вже цього тижня.
Він також зауважив, що таке рішення вже ухвалено на рівні Єврокомісії і почне діяти у ЄС з 1 лютого.
«Більшість країн Європи на національному рівні скоротили термін дії сертифікату після двох доз до 7 місяців. У Литві така вимога до сертифікату запроваджена з 28 грудня 2021 року, у Франції – з 15 січня, у Греції – з 1 лютого», – зазначає Радуцький.
Депутат нагадав, що в Україні вакцинація від СOVID-19 розпочалась наприкінці лютого минулого року.
«До 10 квітня вакцинувались 377 тисяч осіб. Їм потрібно вже зараз зареєструватись на вакцинацію третьою дозою, щоб термін їхнього СOVID-сертифікату був продовжений», – наголосив голова профільного парламентського комітету.
Також він зазначив, що вже майже тиждень в Україні дозволене щеплення третьої дозою для громадян старше 18 років, які вакцинувалися двома дозами від 6 до 9 місяців тому. «Сертифікат про вакцинацією третьої дозою буде дійсний 270 днів. Якщо ви щеплені двома дозами, і від щеплення другою дозою минуло від 6 до 9 місяців, вакцинуйтеся у зручний для вас час. Масове щеплення від «ковіду» в Україні стартувало у кінці липня.

Докладніше за посиланням:
https://osvita.ua/news/85311/