Шкільні свята мають відбуватися без глядачів: позиція МОЗ України

Урочисті заходи, присвячені новорічним святам у школах та дитячих садочках, зважаючи на пандемію, цього року мають відбуватися без батьків та інших членів родин.

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства охорони здоров’я щодо проведення традиційних святкувань у грудні.

«Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров’я усіх учасників. Також не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров’я – є пріоритетом», – зазначають у МОЗ.

Також у відомстві зазначають, що під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно – свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

Водночас участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти.

«Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти», – повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Окрім того, якщо у дитини є прояви будь-яких симптомів гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома.

Також у МОЗ зауважили, що якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз’яснити.

«Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією», – порадили у Міністерстві охорони здоров’я.

Докладніше за посиланням:
https://osvita.ua/school/85245/

Як мінімізувати ризики інфікування COVID-19 на свята

Грудень – місяць, насичений святковими заходами у школах та садочках. Щоб ризики інфікування COVID-19 були мінімізовані, необхідно дотримуватись протиепідемічних заходів. Міністерство охорони здоров’я підготувало рекомендації, які будуть доречними напередодні святкового періоду.

Окреме свято для кожного класу чи групи

Під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно: свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

Присутність глядачів не дозволяється

Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров’я усіх учасників.

Також не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров’я є пріоритетом.

Особливу увагу варто приділяти психологічному здоров’ю дітей. Адже відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес. Тому, якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз’яснити. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією.

Участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти

Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі, не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти.

Якщо ж у дитини наявні будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома з турботою про здоров’я та подальшим зверненням за медичною допомогою. У випадку, якщо дитина засмутилась, що пропускає свято, вдома також можна влаштувати міні святкування в ігровій формі.

Потурбуйтеся про здоров’я дітей – дотримуйтесь всіх протиепідемічних правил та заходів.

За матеріалами:
https://m.facebook.com/moz.ukr/posts/2025468224282939