День Європи в Україні – Єдині та сильні

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура.
Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком та порятунком від російської агресії.
Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля.
Українці тепер – приклад мужності, незламності та героїзму, а також єдності.

Довідково:
Рада Європи це свято відзначає 5 травня, 9-го – Європейський Союз як річницю проголошення плану виходу Європи з післявоєнної кризи міністром закордонних справ Франції Робер Шуманом 9 травня 1950 року, відомої також, як Декларація Шумана. Перше визнання Дня Європи відбулось у Раді Європи у 1964 році. Пізніше Європейський Союз започаткував свій власний Європейський день на відзначення декларації Шумана, саме тому його називають ще «Днем Шумана». В України свято відзначають з 2003 року у третю суботу травня згідно з Указом Президента України та «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…»

Цього року святкування Дня Європи в Україні припадає на 21 травня. Це вже 20-й День Європи, який відзначатиме Україна.
Традиційно в цей день відбуваються святкові заходи та флешмоби. Навіть останніми роками, попри суворі карантинні обмеження через небезпеку зараження коронавірусною інфекцією, українці не пропускали святкування Дня Європи.
Наразі широкомасштабне вторгнення рф на нашу землю внесло у всі сфери життя українців значні корективи, однак, відзначати це важливе для багатьох українців свято ми таки будемо.
Український медичний ліцей Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяв участь у:
– Флешмобі (організатор-Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради). Всі хто були вимушені тимчасово поїхати з України, або вдячні за всебічну допомогу від європейських країн, записали короткі відеозвернення або цитати зі словами вдячності та опублікуйте на сайті закладу, своїй сторінці у соцмережі із хештегами #сміливітавдячні та #brave_and_thankful, або та відправили їх на електронну адресу: dsk.online1@gmail.com. Європа почує кожен вдячний голос!
– Флешмобі на головному майдані країни «Головні символи України та Європи: Єднаймося»
(організатор-Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України) на Майдані Незалежності акція «Головні символи України та Європи: «Єднаймося» з нагоди Дня Європи». У цей день молодь у вишиванках заспівала «Червону калину». Також учасники вишикувались у формі тризуба, заспівали Державний Гімн України. Також лунав гімн Європи.
– проєкті «Всеукраїнський інтернет-конкурс до Дня Європи в Україні»
Завдання конкурсу було присвячено країнам-учасницям Європейського Союзу, їхній історії та сьогоденню. Конкурс триває до 9 липня.

Центр комунікації

Учні (учениці) 11-В класу Ліцею підготували до Дня Європи змістовну патріотичну презентацію «Україна -це Європа».

Україна Переможе!
Слава Україні!
Героям Слава!