Продовжується співпраця ліцею з Британською Радою в Україні: проєкт «Future English»

Продовжується співпраця ліцею з Британською Радою в Україні: проєкт «Future English»

Український медичний ліцей Національного медичного університету імені О.О. Богомольця продовжує участь у спільному проєкті Міністерства освіти і науки України та Британськоі Ради в Україні «Future English» (https://www.britishcouncil.org.ua/en/programmes/english/schools/future-english).
Тестування у рамках проєкту визначених здобувачів освіти ліцею буде проведено 18.01.2022р. у приміщенні готелі «Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska» (вул. Велика Васильківська, 55).
Координатора від ліцею:
кандидатка філологічних наук, вчителька-методистка Ангерчік Є.Д.

Довідково:
Британська Рада (англ. British Council) — неміністерський структурний орган уряду Великої Британії, що займається поширенням британської культури за межами Великої Британії. Є позавідомчим державним органом, який створений королівською милістю і зареєстрований як благодійна організація в Англії.
Британська Рада зробила значний внесок у вивчення англійської мови українськими військовими і цивільним персоналом Міністерства оборони України. Одним із успішних прикладів був заснований у 1998 проект Британської Ради в Україні «Миротворча англійська» із залученням британських викладачів, який успішно діяв у містах Вінниця[15], Львів, Чернігів, Севастополь та Харків. Також більше 100 українських офіцерів за цей час вивчили англійську мову в Військовому інституті іноземних мов у місті Беконсфілд та університеті Ріпона та Йорка у місті Йорк. А на курсі ICELT Кембриджського університету для практикуючих викладачів англійської мови пройшли навчання понад 20 викладачів вищих військових навчальних закладів України. Як показує аналіз, близько 80 % офіцерів, які пройшли навчання на курсах англійської мови, нині служать на посадах, де необхідно знання англійської, займаються оперативним плануванням або забезпеченням міжнародного військового співробітництва.
Британська Рада вважає своїм покликанням «розбудовувати взаємовигідні культурні та освітні відносини між Сполученим Королівством та іншими країнами та підвищувати розуміння британських творчих ідей і досягнень». Її закордонна мережа простягнулася до 233 населених пунктів у 107 країнах і та територіях. Вона має британські офіси в Лондоні, Манчестері, Единбурзі, Белфасті, Кардіффі та Кембриджі і головне управління у Спрінг-Гарденз, недалеко від Вайтхоллу в центральному Лондоні.

Зі свого загального доходу £551 млн у 2006/07, Британська Рада отримала £195 млн у вигляді грантів від уряду Великої Британії. Решта була зароблена через платню за навчання навчання англійської фізичних та юридичних осіб, іспити і комерційні консультування. Британська рада часто виступає виконавчим агентом департаментів британського уряду, інтереси яких старанно лобіює. Її основними напрямками діяльності є «навчання/викладання, мистецтво, наука і суспільство».
Заснована 1934 року, 1940 року король Георг VI дарував раді королівську грамоту.[2] Його чинним головою є лорд Ніл Кіннок, колишній лідер британської Лейбористської партії. «Спонсуючим департаментом» Британської ради є Міністерство закордонних справ та у справах Співдружності, хоча насправді вона має практично повну незалежність у власних справах та діях. Виконавчим директором є Мартін Девідсон, призначений на свою посаду у квітні 2007 року.

Офіційно:
https://www.britishcouncil.org.ua/about/british-council-ukraine