Підтримаймо Збірну України на Олімпійських Іграх у Токіо.

На підтримку Збірної України, спортсмени якої виступатимуть цьогоріч на Іграх ХХХІІ Олімпіади, на честь відкриття Олімпійських Ігор у Токіо спільнота Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О. О. Богомольця вирішила розмістити Олімпійський прапор на офіційному сайті закладу та провести флеш-моб: #Підтримаємо збірну України на Олімпійських іграх у Токіо#

Довідково:
П’ять років очікування і нарешті літні Олімпійські ігри стартують у Токіо. Японія офіційно здобула право провести Ігри у Токіо ще у 2013 році. Уже у 2020 році японці були готові відкрити двері для всіх спортсменів світу, однак пандемія коронавірусу внесла свої корективи.

Ігри у Токіо мали відбутися влітку 2020 року. Як відомо, літні Олімпійські ігри, як і зимові, проводять один раз на чотири роки.

Через пандемію у 2020 році не було жодних шансів провести Олімпіаду, тому Ігри перенесли на 2021 рік. Японія витратила рекордні 15,4 мільярда доларів на організацію Олімпійських ігор. Це найдорожчі літні Ігри в історії.

Бюджет Ігор після перенесення на рік був переглянутий. На створення безпечного середовища для проведення турніру додатково витратили 900 мільйонів доларів.

На відміну від футбольного чемпіонату Європи, Олімпійські ігри скасовувалися та навіть переривалися.

Не складно здогадатися, що Іграм завадили війни – Перша та Друга світові. Оліміада-1916 не відбулася у Берліні через війну. Організатори Ігор надіялися, що Олімпіаду вдасться провести, але війна затягнулася. Не допомогло навіть перемир’я на час Олімпійських ігор.
У 1936 році Німеччина таки провела Олімпіаду, право на проведення якої здобула ще до режиму Адольфа Гітлера. Попри бойкот багатьох країн, МОК не знайшов причин, чому перенести Ігри в Барселону. З часом МОК визнав помилку.
Японія планувала прийняти Олімпійські ігри у 1940 та 1942 роках. Але через війну з Китаєм відмовилася провести Ігри. Хоча Олімпіади перенесли у Фінляндію та Німеччину – змагання не відбулися через війну. Скасовано було й Олімпіаду-1944, яка мала відбутися у Лондоні.
У 1972 році на Олімпійських іграх у Мюнхені стався теракт, через які змагання були призупинені. 5 вересня 1972 року член терористичної палестинської організації “Чорний вересень” захопили в заручники ізраїльських спортсменів. Поліція і спецназ ФРН діяли вкрай неефективно, в результаті загинули 11 заручників.
Якщо порівнювати з Євро-2020, то Олімпіада-2020 пройде без вболівальників та справді за суворих обмежень. У Японії наразі надзвичайний стан. Влада країни зіткнулася з критикою через рішення проводити Олімпіаду.

Учасників Олімпіади попросили скоротити чисельність своїх делегацій. Спортсменам заборонено відвідувати визначні місця та максимально обмежити контакти. Щодня атлети проходять тестування на COVID-19. Також олімпійців мали вакцинувати.

Для проведення змагань будуть залучені понад 40 спортивних об’єктів. У межах Токіо 33 олімпійські об’єкти, 20 з яких розташовані на відстані до 8 кілометрів від олімпійського селища.

Зонально основна частина об’єктів Олімпіади-2020 зосереджені у двох кластерах – Зоні Спадщини і Зоні Токійської затоки.

Більшість об’єктів вже були наявною інфраструктурою. Головна арена Токіо-2020 – Національний олімпійський стадіон.

Офіційно дата проведення Олімпійських ігор-2020 – 23 липня – 8 серпня. Церемонія відкриття запланована на п’ятницю 23 липня. Початок о 14:00 за київським часом.

Олена Костевич і Богдан Нікішин – прапороносці України на відкритті Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо! Вперше в історії проведення Ігор країни-учасниці мають одразу двох прапороносців – жінку та чоловіка. Це пов’язано з активною позицією МОК щодо відстоювання принципів гендерної рівності.

Докладніше за посиланням:
https://sport.24tv.ua/ekskurs-po-olimpiyskih-igrah-2020-rozklad-de-divitisya-novini-sportu_n1691347

Центр комунікації