Незламні молоді українці – учні ліцею: перегляд стрічки «Avatar: The Way of Water»

18 січня 2023 року учні і учениці 9-х класів Украінського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця разом із заступницею директора з виховноі роботи Колеснік Оксаною здійснили перегляд всесвітньовідомої героїчної стрічки «Avatar: The Way of Water», легендарного режисера James Francis Cameron.
Підводний світ далекої планети і неймовірна жага до життя головних героїв, прагнення захистити свій дім, все це викликало сильні емоції та переживання за долю героїв.
Всім рекомендуємо переглянути цю картину-
Авата́р: Шлях води́» (англ. Avatar: The Way of Water), також відомий як «Авата́р 2» англ. Avatar 2) — американський науково-фантастичний 3D-фільм режисера та сценариста Джеймса Кемерона, вихід якого у прокат відбувся 15 грудня 2022 року.
Продовження розповіді про долю народу на’ві, нового лідера місцевих кланів Джейка Саллі в тілі „аватара“ і його дружини Нейтірі. Дія фільму відбувається на Пандорі. Земляни повернулися на Пандору, щоб захопити її, тоді як на’ві знову мають захищати свою планету, цього разу від цілої армії людей. Майже всі дії сиквелу будуть відбуватися під водою в океані Пандори.
Після неодноразових затримок очікуваного графіка прем’єра стрічки «Аватар: Шлях води» відбулася в Лондоні 6 грудня 2022 року, а прем’єра в США відбулася 16 грудня 2022 року.
Фільм зібрав у світовому прокаті понад 1.9 мільярда доларів, ставши другим за рахунком найкасовішим фільмом 2022 року та отримав загалом позитивні відгуки від критиків. Стрічку хвалили за візуальні ефекти та технічні досягнення, утім головним недоліком вважається її тригодинна тривалість.
Фільм перетнув позначку в мільярд доларів за два тижні, що й зробило його шостим з-поміж касових стрічок. Національна рада рецензій та Американський інститут кіно назвали «Аватар: шлях води «одним із десяти найкращих фільмів 2022 року.
Фільм також отримав численні нагороди, зокрема номінації на найкращий фільм-драма і найкращий режисер на 80-й церемонії вручення премії «Золотий глобус».
Джеймс Фре́нсіс Ке́мерон (англ. James Francis Cameron; нар. 16 серпня 1954, Капускейсінг, провінція Онтаріо, Канада) — канадський кінорежисер. Один з найуспішніших режисерів світу: 7 його картин зібрали понад 5,6 млрд доларів США. Він зняв два найкасовіші фільми в історії кінематографу: «Титанік» (1997), що здобув 11 премій Оскар (в тому числі найкращий режисер, продюсер і монтажник отримав Кемерон) і «Аватар» (2010), що здобув 3 премії Оскар і зібрав в світовому прокаті понад 2,7 млрд доларів. Джеймс Кемерон також є автором інших культових стрічок: «Термінатор» (1984), «Чужі» (1986), «Безодня» (1989) та «Термінатор 2» (1991) і творцем образу Термінатора.

Тримаємо культурний фронт!
Віримо у Перемогу України!

Центр комунікації