Навчальні проєкти з біологіі і акваріумістики в музеі медуз: 9-А клас.

Меду́зи (Medusozoa) — підтип вільноплавних морських тварин типу кнідарії, які мають драглисте тіло, що складається з шапки у формі парасолі та тягучих помацків.
До підтипу належать класи Сцифоїдних (понад 200 видів), Ставромедуз (близько 50 видів), Кубомедуз (близько 20 видів) і Гідроїдних (близько 1000—1500 видів).
Дзвоноподібна шапка призначена для пересування скороченням і киданням, а жалкі вусики для захоплення здобичі. Медузи є найпоширеніші представники типу Кнідарій.
Медузи поширені в усіх океанах, від його поверхні до значних глибин. Деякі гідроїдні медузи середовищем свого проживання обрали прісні води. Прісноводна медуза Craspedacusta sowerbii має невеликі розміри (2-2,5 см), безбарвна та не жалка.
Великі, яскраво забарвлені медузи поширені переважно в узбережних ділянках по всьому світу. Вони населяли первісні океани щонайменше 500 мільйонів років[3], що робить їх одними з найстаріших багатоклітинних тварин[4].
У ширшому значенні термін «Medusozoa» також використовують щодо членів типу Реброплави[джерело?]. Хоча вони не сильно пов’язані з Кнідаріями, реброплави також вільноплавні планктоноїди, зазвичай прозорі чи напівпрозорі, живуть від зони шельфу до глибоководних ділянок усіх світових океанів.

Здобувачі і здобувачки освіти 9-А класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочали навчальні проєкти з біологіі у музеі медуз – абсолютно новому українському проєкті, про який ось уже протягом багатьох років мріяв колектив професійних акваріумістів під керівництвом
Олександра Яновського.

Освіта – це також наш внесок у Перемогу!
Слава Героям!

Центр комунікації