МОН України щодо масових заходів у закладах освіти

У 2020/2021 навчальному році   Міністерство освіти і науки України рекомендує навчальним закладам утриматися від проведення масових заходів, зважаючи на небезпеку поширення коронавірусної хвороби. Про такий алгоритм дій у МОН України розповіли в коментарі «УКРІНФОРМУ».

«На період дії карантину запропоновано утриматися від проведення будь-яких масових освітніх, спортивних та культурно-мистецьких заходів у всіх закладах освіти, організованих екскурсійних поїздок, виїздів груп учнів і студентів у туристичні подорожі тощо, а також вжити невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу. З огляду на зазначене, рішення про проведення випускних вечорів, відповідно до повноважень, приймають керівники закладів освіти», – йдеться у відповіді на запит агенції.

У МОН України нагадали, що ці рекомендації надано листом Міністерства

від 19.10.2020р. № 1/9-589 «Про вжиття заходів протидії розповсюдженню COVID-19». Також рекомендації щодо створення безпечних умов для організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020/2021 н.р. викладені у листі Міністерства освіти та науки України до структурних підрозділів від 05.08.2020р. № 1/9-420.

«З огляду на зазначене, рішення про проведення випускних вечорів, відповідно до повноважень, приймають керівники закладів освіти», – додають у міністерстві.

Згідно з законодавством, в Україні навчальний рік починається 1 вересня і завершується не пізніше 1 липня.

Обов’язковими для навчання є 175 днів у році.

Докладніше за посиланням:
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3254030-vipusknij-pid-cas-karantinu-u-minosviti-dali-rekomendacii.html?fbclid=IwAR39MGKpINEd3RMBOHICyfYAQ6Gby11hLnJ5tb-nbxnFumDoy7zZy0AE-qg.

 

 

Центр комунікації