Ліцеісти долучилися до онлайн тренінгу з мінної безпеки: поінформований – означає обізнаний.

Куратори 9-11 -х класів провели онлайн тренінги щодо мінної безпеки вз здобувачами/здобувачками освіти.
Були використані матеріали ДСНС, а також всеукраїнського онлайн-уроку з мінної безпеки 91.06.2022р.) з метою безпечного поводження під час канікулярного періоду.
Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще ведуться бойові дії. Тому учням/ученицям важливо знати, як розрізняти такі предмети, якої небезпеки остерігатися й як вберегти своє життя.
Тренінг проходив на платформі Zoom і тривав 30 хвилин.
З тренінгу ліцеїсти дізналися: як розрізнити вибухонебезпечні предмети; де може чатувати небезпека;
як зробити свої прогулянки безпечними і яких правил дотримуватися; які знаки попереджають нас про небезпеку.
В умовах воєнного стану найголовніше зберегти життя та здоров’я кожного українця. Небезпека може бути там, де її не чекаєш. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з видавництвом «Ранок» розмістило у відкритому доступі книжку «Мінна безпека не без ПЕКа», яку важливо прочитати батькам разом із дітьми.
Посібник у форматі коміксу роз‘яснює дитині основні правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. Правильні дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних із мінами чи вибухонебезпечними предметами, стануть взірцем для наслідування.
Інтерактивна онлайн-книжка допоможе в ігровій формі легше засвоїти матеріал. Видання рекомендоване до читання маленьким українцям та їхнім батькам. Розміщені інформаційні плакати допоможуть ліпше запам’ятати, що потрібно робити у випадку, коли виявили міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети.

Докладніше тут:
https://mcgr.dsns.gov.ua/?p=12206;
https://m.youtube.com/watch?v=V-obkKugaSM;
https://www.ranok.com.ua/info-prazdnichnye-raskraski-kniga-3-snegurochka-5640.html.

Центр комунікації