Ліцеісти беруть участь в онлайн лекціях Нобелівських лауреатів

Мала академія наук України запросила учнів середніх та старших класів долучитись до онлайн-лекцій від всесвітньо відомих науковців.
У червні слухачі лекцій дізнаються про особливості інтуїтивного судження, перспективи молекул ДНК, РНК і білків, а ще про те, як російська агресія впливає на світову економіку.
За словами організаторів, червень особливий за складом лауреатів, що будуть читати лекції.
«У червні виступати для українців погодилися володарі Нобелівських премій із США, Канади, Ізраїлю, Великої Британії, Німеччини та Швейцарії. Серед них зокрема такі суперзірки, як Деніел Канеман, якого ми почуємо 21 червня, та Джозеф Стігліц, що прочитає лекцію в контексті російської агресії 8 червня. Цей виступ він підготував спеціально для нашого проєкту», – зазначає заступник директора Малої академії наук України Євген Кудрявець.
Також у МАН повідомили, що записи понад 30 лекцій, що вже відбулися в рамках проєкту, доступні на каналі Малої академії наук у YouTube, а конспекти — на освітній платформі МАН: https://platform.man.gov.ua/media/articles?fbclid=IwAR2VqB3ketQXz2d4qH2FhqS6T2QFAFHlGxDAtDpSv_3XH9oaiFDW0yKBwcE.
Зареєструватися на «Лекції майбутнього» можна на сайті МАН: https://man.gov.ua/online-projects/lekciyi-majbutnsogo
Для цього у розкладі лекцій на червень треба обрати тему, яка вас зацікавить.
Лекції є безоплатними, їх проводять англійською мовою із синхронним перекладом українською.

Офіційно за посиланням:
https://man.gov.ua

Центр комунікації