Ліцеістка 10-Б класу Цуд Емма із колективом «Діти України» пройшли до фіналу конкурсу шведського телебачення у Стокгольмі

Нашого цвіту по всьому світу🇺🇦
24 лютого 2022 року в Україну прийшло кровопролиття та перекреслило мрії багатьох молодих українців.
Родина Цуд Емми, учениці 10- Б класу, рятуючись від бомбардувань, шукала притулку спочатку в Польщі, а потім переїхала до Швеції.
Сидіти склавши руки, коли ворог нищить твою країну, родина не змогла.
Тому від перших днів перебування в Стокгольмі долучилися до різноманітних акцій на підтримку України, які проводили волонтери. Гуртуючись навколо спільної праці, виявилося, що серед біженців знайшлася людина, яка готова була займатися з дітьми хореографією.
Вже невдовзі був створений художній колектив «Діти України». Художник- постановник Євгенія Ящук змогла об’єднати різних за віком і рівнем підготовленості учасників в дружний колектив.
Завжди так було, що українці в скрутні часи гуртувалися, а сьогодні об’єднані як ніколи, бо покірно мовчати не вміють.
Кожен українець на своєму фронті самовіддано воює за свою країну як волонтер, журналіст, учитель і учень. Не стояли осторонь і наші шведські друзі.
Спільнота Украінського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця сердечно дякує членам оргкомітету конкурсу, всім організаціям і людям, які допомогли маленьким українцям і українкам втілити амбітні плани:
Kunliga Svenska balettskolan; Cecilia Celander Moss; Creative Studio Favorite; Олена Бриль; Ukrainska Kvinnoföreningen i Sverige; Зоряна Кіктсо; Kulturforum STHM; Lidingö Angarskyrkan; Телеканалу TV4; Fremantle team; Pär Lernström!
Окрема подяка всій незламній патріотичній родині Цуд Емми💙💛

І ось перший виступ на шведському телебаченні в Стокгольмі.
Всі судді натиснули golden buzzer, а це означає, що відразу пройшли у фінал, минаючи півфінал.
Радості не було меж.
Про нас, про нашу чудову героїчну країну дізнається ще більше людей!
Проминули місяці після першого виступу, настав час готуватися до фіналу. Готувалися приблизно півтора місяця.
Також були постійні зйомки та інтерв’ю.
І ось настав зворушливий день – виступ. Розповідаючи учням і ученицям першого університетського медичного ліцею
про свої враження, Емма зазначила: «На жаль, ми не дійшли до трьох лідерів, але головне участь, головне, що ми показали всьому світу, яка талановита молодь живе в Україні, які ми згуртовані!
Це неймовірно цікавий і захопливий досвід.
«Мені дуже сподобалося брати учать у проєкті, незважаючи на доволі складний графік тренувань та деякі труднощі», написала тааож у своєму листі Емма.
І далі: «Незважаючи на те що багатьом моїм співвітчизникам довелося покинути рідні домівки, ставши перед вибором бути чи не бути, ми, українці, вибрали бути.
Бути – означає вижити,
не загинути під кулями.
Бути – залишитися людиною, громадянином своєї країни, пишатися своє мовою, культурою, історією.
Бути – це боротися з ворогом на всіх фронтах!».
У Королівстві Швеція та в її столиці за час війни було організовано і проведено багато потужних акцій на солідарність з Україною, під час яких до незламних українців зі словами підтримки зверталися державні діячі, політики, бізнесмени, науковці, лікарі, громадські активісти, серед них була і Міністерка закордонних справ Швеції Ann Linde.
Ми вдячні Королівству Швеція за величезну підтримку надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС і за рішення Риксдагу Швеції щодо надання чергового пакету оборонної допомоги Україні🇸🇪🇺🇦

Тримаємо інформаційний і культурний фронти!
Віримо у Перемогу України!
Слава Україні!
Героям Слава!

Центр комунікації