Кабінет міністрів України продовжив Адаптивний карантин до 31 березня 2022 року

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року.

Відповідне рішення ухвалено під час засідання уряду.

У Кабінеті Міністрів нагадують, що з 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Відтепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Окрім того, був зменшений термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: «жовтого» COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ перестає бути чинним.
“Для того, аби максимально ефективно протидіяти пандемії і захистити здоров’я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року”, – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він додав, що всі правила доступу до публічних місць з COVID-сертифікатами залишаються в силі щонайменше до першого кварталу наступного року.

“Сьогодні ще дві області виходять із “червоної” зони карантину. У цій зоні залишиться лише вісім регіонів”, – зазначив прем’єр-міністр.

Премʼєр підсумував, що ми маємо продовжувати дотримуватися встановлених карантинних обмежень, поки в Україні рівень вакцинації серед дорослого населення не досягне 70%.

Докладніше за посиланням:
https://m.facebook.com/dshmyhal/posts/477694450464430