Кабінет Міністрів України: Новий підхід до управління системою освіти

Новий підхід до управління системою освіти та тотальна боротьба з бюрократією стануть ключовим вектором роботи Кабінету Міністрів України в напрямку реалізації освітньої реформи.
Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров після призначення на нову посаду в Кабінетів Міністрів України.
Зокрема, за його словами, у напрямку боротьби з бюрократією в освіті відбуватиметься трансформування закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці.
Також планується надати свободу управління ефективним менеджерам, метою яких є реалізація змін.
Окрім того, має відбутися трансформування освітніх просторів у сучасніші та навчання для освітніх менеджерів та викладачів.
Окрема роль буде надана розвитку англійської мови, цифрових навичок та підприємництва.
«Світ не стоїть на місці. Поза нашою війною світ продовжує активно розвиватися. Наймогутніші держави з усіх сил конкурують за таланти. Технології змінюють актуальність професій. Освіта та наука потребують трансформації. Потрібні сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності», – наголосив Федоров.
Як відомо, Верховна Рада України підтримала пропозицію Кабінету Міністрів України щодо посилення освітнього напряму в Уряді шляхом надання додаткових повноважень службі віцепрем’єр-міністра.
Зокрема, віцепрем’єр-міністру Михайлу Федорову, окрім діджиталізації, надано додаткові повноваження у сфері інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

Центр комунікації