ЄС: нові заходи підтримки біженців з України

У Єврокомісії ухвалили нові заходи, що мають підтримати біженців з України, які отримали тимчасовий захист у країнах Європейського Союзу.
Як повідомляє Deutsche Welle, вони повинні спростити українцям доступ до освіти, пошук роботи, а також отримання медичного та психологічного захисту.
Так, для неповнолітніх біженців Єврокомісія створить освітній портал, на якому будуть зібрані всі навчальні матеріали українською мовою.
Також брюссельські чиновники планують організувати обмін досвідом між країнами ЄС щодо забезпечення освіти дітям з України. Для цього будуть залучати й українських учителів, які користуються тимчасовим захистом ЄС.
Окрім того, у Єврокомісії розроблять процедуру розподілу між європейськими країнами дітей, які прибули до Євросоюзу без дорослих.
Для допомоги в пошуку роботи та житла українцями, які рятуються від війни, створять «пул талантів». Це дозволить легше знаходити наявні вакансії українцям, котрі мають відповідну кваліфікацію.
Щодо розміщення біженців, то ініціатива «безпечне житло» має підтримати європейців, які надають свої помешкання для українців.
Ще одним заходом від Єврокомісії є механізм надання медичної допомоги біженцям з України, зокрема їх переміщення в інші країни ЄС, де вони можуть отримати цю допомогу. Для цього вже підготували 10 тисяч лікарняних ліжок.
Також у Єврокомісії працюють над поставками вакцин від коронавірусу, якими могли би щепитися українці, зокрема діти.
Окрім того, у Брюсселі оголосили про намір створити мережу психологів і психіатрів, які розмовляють українською мовою, аби вони надавали допомогу біженцям, які потребують психологічної допомоги.

Офіційно за посиланням:
https://m.dw.com/uk/yevrokomisiia-ukhvalyla-zakhody-pidtrymky-bizhentsiv-z-ukrainy/a-61234264?maca=ukr-rss-ukrnet-ukr-all-3816-xml
https://m.dw.com/uk/tymchasovyi-zakhyst-yes-dlia-bizhentsiv-z-ukrainy-shcho-varto-znaty/a-61022607

Центр комунікації