ДОПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА: 9-А КЛАС

Український медичний ліцей Національного медичного університету імені О.О. Богомольця продовжує свою діяльність за напрямом допрофесійної підготовки учнів на медичні спеціальності.
Навчальне онлайн-заняття (Zoom платформа) для здобувачів освіти 9-А класу на тему: «Цінність життя. Відповідальне батьківство» провела лікар акушер-гінеколог Київського міського пологового будинку №3 НЕСТЕРЧУК Людмила Іванівна.
В інтерактивній бесіді обговорювалися питання можливостей сучасної медицини, важливість та необхідність професії лікаря, підлітковий вік – фундамент здоров’я в майбутньому.
Спільнота Ліцею щиро дякує шановній Людмилі Іванівні і всій команді пологового будинку №3 міста Києва (Директор  – кандидат медичних наук ГИЧКА Назарій Михайлович).

 

Довідково:

КНП «Київський міський пологовий будинок № 3 знаходиться в Святошинському районі міста Києва. Функціонує  з 16  червня 1981 року з метою забезпечення потреб населення  в кваліфікованій і доступній  цілодобовій медичній допомозі  Святошинського, Солом’янського Шевченківського районів  столиці України.

Розрахований на 190 ліжок та жіночу консультацію на 180 відвідувань в зміну, яка знаходиться в приміщенні пологового будинку. Предметом діяльності пологового будинку є: надання акушерської  допомоги вагітним, роділлям і породіллям; консервативне і оперативне лікування хворих; відновлення репродуктивного здоров’я; розробка, впровадження та здійснення прогресивних методів лікування; консультативно- діагностичні послуги; створення умов комфорту, які супроводжують лікувально – оздоровчу практику; своєчасна госпіталізація і стаціонарне лікування хворих; всі інші види медичної, консультативної, лікувальної та профілактичної діяльності; підготовка та підвищення кваліфікації медичних кадрів, як лікарів, так і медичних сестер  установи, а також атестація середнього медичного персоналу; надання невідкладної медичної допомоги гінекологічним хворим та вагітним жінкам при ургентних захворюваннях; своєчасне та кваліфіковане  надання медичної допомоги населенню на амбулаторному прийомі у жіночій консультації при наданні допомоги вдома хворим, котрі за станом здоров’я і характеру захворювання не можуть відвідувати поліклініку, потребують постільного режиму, систематичного догляду лікаря; кваліфіковане і в повному об’ємі обстеження хворих та здорових, що звернулися до жіночої консультації.
Територіально  пологовому будинку № 3 підпорядковуються наступні жіночі консультації: поліклініки № 1, поліклініки № 3, поліклініки № 4, поліклініки №5 Святошинського району м. Києва.

У 2002 році пологовий будинок отримав звання “Пологовий будинок доброзичливого ставлення до дитини за програмою, основою якої є “грудне вигодовування”.

На базі установи працює кафедра акушерства і гінекології №3 Національного медичного університету імені  О.О. Богомольця (завідувач кафедрою – доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України БЕНЮК Василь Олексійович).

https://pb3.kiev.ua/team/beniuk-vasyl-oleksijovych/

 

Центр комунікації