Анонс конференції: Твої права – твої можливості

ПРЕС АНОНС

14 грудня 2020 в режимі ZOOM конференції відбудеться семінар «Твої права – твої можливості», метою якого є знайомство учнів ліцею із Загальною Декларацією прав людини, що проголошує права особистості, права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші).

Діти дізнаються про головні завдання і цілі Управління Верховного комісару ООН по правам людини, його комітети та можливості співпраці з ними.

Це складні Міжнародні механізми, які покликані захищати права людей у всьому світі, але насправді, вони мають знайоме всім, найважливіше підґрунтя – ПРИНЦИПИ ТОЛЕРАНТНОСТІ ТА РІВНОСТІ, які необхідно розуміти та дотримуватися в цивілізованому суспільстві.

Принципи толерантності повинні бути частиною культурного розвитку людини, починаючи з раннього дитинства, і це залежить від кожної родини, садочка, навчального закладу.

Учасники семінару зустрінуться із колективом Офісу Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю, що діє при Кабінеті Міністрів України.

І це не спроста, адже в усьому світі вважається, що рівень розвитку Держави, її цивілізованість та культура визначається рівнем життєдіяльності людей вразливих категорій, серед яких люди з інвалідністю, люди похилого віку, діти, жінки.

До учасників заходу приєднаються учні з різних шкіл України, які цікавляться правозахисною тематикою та волонтерськими напрямками роботи. На дівчат та хлопців під час заходу очікують конкурси та вікторини.

Організатор заходу:

Український медичний ліцей Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

За підтримки Офісу Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю

 

Інформація.

День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

До поняття «Права людини» людство прийшло не відразу. Вперше про права особистості заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан Жак Руссо. Пройшло ще майже два сторіччя, перш ніж людство дозріло до поняття і прийняття загального кодексу прав людини. 

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов’язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні.

Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини.