Віталій Кличко: зберегти здоров’я і життя людей

Мер Києва Віталій Кличко підкреслив, що столиця дотримуватиметься правил суворого карантину, які уряд запровадив із 8 січня. Бо головне сьогодні – зберегти здоров’я і життя людей, не допустити можливого колапсу медичної системи. І також важливо, на думку Кличка, щоб час суворих обмежень для громадян уряд використав для придбання вакцини. Про це мер столиці написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Відсьогодні в Україні запроваджений другий загальнонаціональний суворий карантин. Перелік обмежень уряд оприлюднив. Київ, де динаміка захворюваності залишається високою, вимушений – подобається нам це чи ні – дотримуватись локдауну. Так, економічні наслідки карантину будуть невтішними. Ми розуміємо, наскільки зараз складно бізнесу. Це позначається на бюджеті та розвитку Києва. І столиця, як може, підтримує підприємців, запровадивши для них пільги і преференції. Але сьогодні головне – це здоров’я і життя кожного з нас, наших рідних і близьких, наших друзів, здоров’я і життя українців. Дуже важливо упередити можливий колапс медичної системи», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що суворі обмеження ще раніше запровадили багато інших країн. А сьогодні вони їх подовжують. Для того, щоб виграти час – аби захворюваність не сягнула критичних показників до того, як розпочнеться масова вакцинація.

«Ключове, якщо ми вже входимо в локдаун, – щоб його правила були єдиними для всіх. Щоб був справедливий контроль за їх дотриманням. І щоб цей час суворих обмежень для громадян уряд використав для придбання вакцини. І після карантину розпочав масову вакцинацію – в першу чергу, найуразливіших до вірусу категорій людей. Щоб країна більше не поверталася до локдаунів, а продовжила розвивати економіку та створювати сприятливі умови для бізнесу. Я звертаюся до всіх: дотримуємося правил, дбаємо про свою здоров’я, бережемо тих, хто поруч! Тільки свідомими діями ми зможемо упередити подальше розповсюдження вірусу», – підкреслив Віталій Кличко.

Докладніше:
https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy.klichko.

Центр комунікації