УРОК У НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

5 жовтня учні 10-В і 10-Д  класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця разом із вчителем-методистом, куратором Колеснік Оксаною Іванівною розпочали цикли тематичніих профорієнтацініих уроків в Національному музеї медицини України. 

Довідково:

Національний музей медицини України є одним з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і у Європі.

В музеї представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів.

В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами.

Крім стендової експозиції, в музеї створені оригінальні інтер’єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині.

В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов’язане з медичною тематикою.

Робота по створенню цього музею була у 1983 р. відзначена Державною премією України у галузі науки і техніки.

Указом Президента України від 15 лютого 1999 р. наданий статус Національного.

Розташований у будинку колишнього Анатомічного театру медичного факультету Київського Університету, який було збудовано за проектом архітектора Олександра Беретті і за ініціативою видатного київського анатома професора Олександра Петровича Вальтера у 1853 році. Споруда є пам’яткою архітектури XIX століття, побудована в стилі пізнього класицизм.

Ідея створення у Києві музею медицини виникла на початку 1960-х років. Головна роль у її появі та реалізації належить професорові кафедри соціальної гігієни та організації охорони здоров’я Київського медичного інституту ім. О.О. Богомольця, видатному українському історику медицини Олександру Абрамовичу Грандо (1919—2004).

Віртуальна екскурсія:

https://museum-portal.com/ua/museum/national-museum-of-the-history-of-medicine

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю директору Національного музею медицини України,

Заслуженому лікарю України, доктору медичних наук, професору

ШИПУЛІНУ Вадиму Петровичу.

Центр комунікації